Saturday, March 21, 2009

Ada Yang Berkenan....Alhamdulillah..

salamualaik.....

terpeleot kat umah sorang2....(bluwek!!!!)

malam ni dok umah sorang2 je sbb shuhai pegi bukit mahkota jumpa kengkawan dia yang sms tgahari td....nak tau sbb apa.....? sbb kgkawan shuhai tuh berminat nak tau pasal HPA lepas shuhai 'sent to all' info HPA minggu lepas... ingat takde feedback, tp alhamdulillah....allah bukak juga hati saudara2 ni nak tau ttg produk muslim yg ditawarkan oleh HPA....(syukur ya, Allah!). kalo bole hasrat hati nak semua ahli keluarga dan sahabat2 join atau paling tidak pun gunakanlah semua produk2 HPA yang sememangnya diyakini selamat digunakan dan yang paling penting suci dan halal...tapi hati manusia ni bukan boleh di paksa...mungkin diorang ni tak cukup info...kita yang dah tau ni lah yang kena sabar dan teruskan usaha dakwah ini...

berbalik pada kisah mula2 aku nih 'terpeleot', sbb nya shuhai tak kasik ikot....(aku ni mmg keje nak ''mengekor' laki aku je sbb dia pun suka nak 'mengekor'' aku)... shuhai kata diorang nak 'lepak' minum sambil 'mengupas kisah2 HPA' ni and mungkin balik lewat. lgpun ada 2@3 orang lagi kawan lelaki yang ikut.so nak taknak aku kenalah tinggal rumah...tapi dalam hati aku ni sbenarnya sronok sgt sbb ada hamba allah yang sudi 'sms' dgn rela hati untuk keterangan lanjut produk HPA....bukan senang tau...beberapa orang sahabat aku and shuhai yg berjaya kitorang 'HPA kan', bukan terus tadah telinga nak dengar...kering air liur juga nak sampaikan mesej HPA yang sebenar. tapi akhirnya, alhamdulillah dah jadik ahli...

aku and shuhai mmg dah nekad yang suatu hari nnt kitorang nak buat HPA ni full time... jadi, utk ke arah itu kitorang mmg perlu work hard...kami sama2 sependapat sejak bertemu kali ke2 dgn HPA ni, kami dah btol2 jatuh cinta, rasa selamat dan ada misi dalam kehidupan serta agama kami, insya'allah....!! takbir!! Allahuakbar!!

semua barang2 kat rumah kitorang dah tukar dgn produk2 HPA... No Nestle produk, No Lux, No colgate, No Maybeline, No Pantene, No snickers, dan macam2 lagi la... ikotkan handphone aku yg Nokia ni pun aku nak tukar sbb aku rasa macam 'tersiat2' je guna produk amerika@ yahudi nih!... tapi aku baru pakai setahun, kalo nak buang pun tak guna sbb nokia dah dpt duit aku. tunggu la tepon ni rosak tahun depan ke, aku tukar jenama lain....oh, ye... satu lg kitorang dah boikot fast food (kentucky, McD, Pizza dan sewaktu dengannya) sejak tahun lepas lagi masa isu palestin ni tgh panas. tapi masa tu boikot sbb bengang dgn yahudi and amerika. lepas kenal HPA, kitorang boikot fast food sbb dah tahu kandungan fast food yang selama ni makan sampai menjilat jari kaki ni punyala kotor....( btol!tak tipu punye!! korang rujuk buku tajuk halal haram yang ditulis oleh Persatuan Pengguna Pulau Pinang )... bersih tak semestinya suci, kena ingat tuh!! kita kena tau benda ni sbb sbagai umat islam kita wajib makan n guna makanan n barangan yang halal....

aku berdoa' agar malam ni shuhai dapat taja kawan2 yang dia jumpa.... semoga kita dapat berjuang di jalan Allahh melalui HPA ini.....Aminnnn!!